לוח האירועים

בימוי: עומר שמיר

אמן הרחוב הישראלי אדם יקותיאלי שמר על האנונימיות שלו וחתום על עבודותיו בשם הבדוי Know Hope. הוא החל לצייר דמויות שזכו במהירות לתשומת לב והעניקו לו את התואר "בנקסי הישראלי".
אך כאשר הוא חווה התפרצות של דלקת מפרקים אוטואימונית, הוא נאלץ לחשוב מחדש על יצירות האמנות שלו לאור מוגבלותו הפיזית החדשה.
הסרט מתעד רגעים שבהם דרמה אנושית אישית מחוללת אמנות ופעולה פוליטית. האנונימיות של אמן הרחוב מוחלפת באינטראקציות חברתיות אינטנסיביות ואינטימיות.


בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר עם האמן אדם יקותיאלי.

 

בימוי: אלה ארמוני

בגיל 30, אלה מקבלת מזוודה מסתורית עם קלטות ביתיות משנות ה-90, שנשמרו בסוד עד היום, מתוך חייה של אמה, הזמרת דפנה ארמוני. זה קורה בזמן שאלה מסייעת לאמה לארוז ולעבור דירה – עוד מעבר מתוך שרשרת מעברים שנכפו עליה בשל מציאות כלכלית מורכבת.
באמצעות קלטות הווידאו מהעבר, אלה מגלה שמאחורי הדמות האייקונית של אמה מסתתר סיפור אישי וכואב. לראשונה, היא גם נחשפת לזהותו של אביה – דמות מסתורית שסביבה ריחפו שמועות לאורך כל חייה.
דיוקן משפחתי על שתי נשים שמתמזגות לאחת: האם שהייתה אגדה, והבת, יוצרת הסרט.
הסרט כולל קטעי ארכיון נדירים, שירים, קלטות ביתיות ושיחות מוקלטות.

בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר עם אלה ארמוני.

היה היה לפני שנים רבות ארמון גדול ומפואר מאין כמוהו.

ובארמון – גר המלך העשיר ביותר בעולם. מלך סין.

אבל המלך היה עצוב.

ואיש לא הצליח לשמח את ליבו.

אגדה נושנה שלא נס ליחה,
על מלך גדול וזמיר קטן ששירתו מחוללת פלאים.

מאגדות הנס כרסיטאן אנדרסן

לגילאי 4-8

בימוי: סנדי דובובסקי

הסרט, שצולם לאורך 21 שנה, עוקב אחר מסעו האישי של הרב עמיחי לאו־לביא, נצר לשושלת בת 38 דורות של רבנים אורתודוקסים, בהם אחד שכיהן כרב הראשי לישראל. לאו־לביא נקרע בין קבלת ייעודו למרידה בו, ובינתיים מתחיל להופיע כמלכת דראג, מביא לעולם ילד ומייסד קהילת פופ אפ נסיונית בניהול אמנים – מסגרת שפתוחה לכולם, ובה אמונה דתית היא בגדר רשות. "מלכה של שבת" מתלווה לניסיון המתמשך שלו לדמיין מחדש את הדת והפולחן בצורה יצירתית ורדיקלית, להתריס כנגד הפטריארכיה והדעות הקדומות, לתמוך באהבה בין־דתית ולקדם את השלום. הסרט בוחן את משמעותה של הישרדות יהודית במאה ה-21, מאה כה קשה שמתאפיינת בשינויים תדירים.

הקרנה בשיתוף עם גאווה בקרית טבעון.

בתום ההקרנה יתקיים שיח עם גיבור הסרט, עמיחי לאו-לביא.

נצא יחד למסע בין יצירותיהם של שניים מהאבות המייסדים של האמנות הישראלית – אורי ריזמן ויחיאל שמי בקיבוץ כברי.
נבקר בבית אוסף קופפרמן בלוחמי הגטאות, בתערוכה "נופי הזמן המצטבר", שאצרה טלי תמיר. ונסיים בביקור בסטודיו של אמן חוט הברזל קובי סיבוני.

בימוי: פאיאל קפאדיה

זוכה פרס ה"גרנד פרי" בפסטיבל קאן 2024

אנו ופראבה הן שתי אחיות שעובדות בבית חולים במומבאי, וגם גרות יחד. השגרה היומית של של פראבה מופרת כשהיא מקבלת בדואר מתנה מבעלה המרוחק שגר בגרמניה, בעוד שאנו, הצעירה ממנה, מנסה ללא הצלחה למצוא מקום בעיר הצפופה שבו היא ובן זוגה יוכלו להיות יחד בחופשיות. כשהשתיים יצאו יחד לטיול בעיירת חוף, הן ימצאו, סוף סוף, מקום שבו הן יוכלו להיות עצמן.

"כל מה שאנחנו מדמיינים כאור" הוקרן לראשונה בפסטיבל קאן, והוכתר מיד על ידי כל הנוכחים כיצירה מיוחדת ומרגשת שעוד ידברו עליה רבות. ואכן, הסרט המשיך וזכה בפרס הגרנד פרי היוקרתי, וגרף ביקורות נלהבות מכל מי שצפה בו – בזכות העשייה הקולנועית הרגישה והמרגשת, הויזואליה הפיוטית, והסיפור הנוגע ללב על שתי נשים פשוטות שמחפשות להגשים, לראשונה בחייהן, את משאלות ליבן.

בימוי: שי פוגלמן

פורטרט ביוגרפי ופסיכולוגי של ד"ר אדווין קצן-אלנבוגן, אדם בעל יכולות יוצאות דופן, אך מעט מאוד מצפון: רופא מבריק ומחלוצי המחקר הפסיכיאטרי, מרגל מסתורי, נוכל חמקמק ומהפנט ידוע לשמצה שהפך ליהודי היחיד בהיסטוריה שהורשע בפשעי מלחמה נאציים.
הסרט מגולל את מסלול חייו מעיירה קטנה בגליציה דרך קריירה מזהירה כחוקר ופסיכיאטר פורץ דרך בארה"ב, עלילותיו כמאהב, מהפנט ומרגל בין שתי מלחמות העולם ועד למעשיו במחנה הריכוז בוכנוואלד והנסיבות שהובילו אותו להרשעה בפשעי מלחמה נאצים.
סיפורו של קצן-אלנבוגן הוא משל לאופן בו אנשים מסתגלים לאפלה מוסרית ולדרך שהם מוצאים כדי לפרוח וללבלב בתקופות החשוכות ביותר.

~הקרנה בלבד~

בימוי: תומר הימן

26 שנה אחרי שמסעדת אורנה ואלה נפתחה ברחוב שינקין והפכה למוסד קולינרי תל אביבי מצליח, מחליטות אורנה אגמון ואלה שיין לסגור את מפעל חייהן המשותף.
בשבוע האחרון לפעילות המקום מתלווה אליהן הבמאי תומר הימן, שעבד בשנים הראשונות של המסעדה. הדינמיקה האינטנסיבית המלווה את הימים האחרונים והפרידה מקהל הלקוחות, המתכונים והעובדים, מייצרת שיחות אינטימיות וחד-פעמיות. מערכת היחסים המורכבת בין שתי הנשים נחשפת במנעד רגשות עזים של אהבה, תלות רגשית, רצונות אחרים ופחדים. הסרט מעז לשאול שאלות על מימוש עצמי, מחיר החופש וגעגוע לתקופה שלא תחזור.
בתום ההקרנה יתקיים שיח בהשתתפות תומר הימן ואלה שיין.

תפקחו את העיניים, תסתכלו סביב!
אנחנו מזמינים אתכם לסיור מודרך בתערוכת מבט, בהנחיית אורית עריף – אוצרת התערוכה, מאיירת וקומיקסאית ומנחת סדנאות קומיקס ישראלית, אשר תיתן הצצה אל מאחורי הקלעים ותספר על שיקולי האוֹצְרוּת, וכיצד אוצרים תערוכה מסוג זה.

מה מסתתר באיור? למה התכוון היוצר? בואו לראות וגם ולשמוע על זוויות מבט שונות ועל הקשרים פילוסופיים ותרבותיים. אל תפספסו, זה הולך להיות מרתק – ההנאה מובטחת!

 

הפזמונאית והמשוררת רחל שפירא מציינת החודש את יום הולדתה ה- 80 לכבוד המאורע נארח אותה ואת מיטב שיריה.

על הפסנתר – גלעד שפירא
שירה – מיקה עינב.

בימוי: אבי וייסבלאי

100 שנים אחרי שנוצר ריקוד ההורה המקומי, הסרט חוזר בזמן אל החלום הגדול מאז ועד היום. זו אגדה, המספרת על התגבשות תנועת ריקודי העם דרך סיפוריהם של גיבורי עולם המחול, המשתלבים בחלום שאסף סגנונות, סטייל ותנועות שונות לבניית תרבות ולאיחוד מזרח ומערב דרך מעגלי הריקודים. אבל האם ריקודי העם ישרדו את המאבק על המציאות והעתיד, או שאולי הם רק מזכרת מהעבר?
בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר עם הבמאי.

 

בימוי: מאורה דלפרו

פסטיבל ונציה 2024 – זוכה פרס חבר השופטים
הנציג הרשמי של איטליה לטקס פרסי האוסקר 2025

זוכה שלושה פרסים בפסטיבל ונציה כולל פרס חבר השופטים, סרטה החדש של מאורה דלפרו הוא יצירה מרהיבה ביופייה, המסופרת בארבעה פרקים – על רקע עונות השנה – ואחד הסרטים המדוברים של השנה. הסרט לוקח אותנו לכפר מבודד בהרי האלפים, בשלהי מלחמת העולם השנייה, ומגיש דרמה תקופתית עשירה, מרהיבה, מלאת לב ורגש ורבת עוצמה.

גיבורי העל שולטים בקולנוע כיום, וכבר התרגלנו שהם יכולים לככב בסרטים איכותיים בהחלט, אבל ישנם גם כאלה שפחות הצליחו.
מסע לאורך ההיסטוריה של גיבורי העל, בקומיקס ובקולנוע, בחיפוש אחר הגיבורים המביכים, המטופשים והמגוחכים ביותר שאי פעם ניסו ברצינות להציל את העולם.

מחלקת חינוך בשיתוף עם הספריה שמחים להזמין: איך לתווך קריאה על אהבה, תשוקה ומיניות לנערות ונערים – בלי פחד ובלי בושה.

מה מושך בני ובנות נוער לז’אנרים האלה? מה ההבדל בין ספרות אירוטית לפורנו?
ואיך נוכל, כהורים, להישאר חלק מהשיח – בלי להיבהל, בלי לשפוט, ועם כלים פרקטיים לתקשורת פתוחה ומכבדת על גוף, מיניות ודמיון.

מרצה: שירלי קורסיה, מידע אמין על מין

בימוי: אורי לוי

רון, ילד מלא תבונה וקסם, סובל משיתוק מוחין שמגביל את התנועה שלו יותר ויותר. וכאילו לא די בכך, רון גדל לצד שני אחים בריאים, אחד מהם הוא אחיו התאום הזהה שמסוגל לרוץ ולשחק כדורגל. הוריו האוהבים עושים מאמצים כבירים לדאוג לצרכיו, לשמור על הלכידות המשפחתית, לגדל שלושה ילדים שמחים בחלקם, למרות הפערים הבלתי נסבלים ביניהם. הסרט מלווה את ההתמודדות היומיומית של רון ומשפחתו עם המחלה ואת הנסיעה של רון עם הוריו לארצות הברית, שם הוא עובר ניתוח מורכב שימנע הידרדרות במצבו. בכל אלה נחשפים הגישות השונות לחיים והמתחים הבלתי נמנעים שמלווים הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, וכן תעצומות הנפש שאנשים מגייסים בהתמודדות עם גורלם.

 

בימוי: אורי לוי

סרט ההמשך ל”היה היה ילד“ (2019) זוכה פרסי השופטים וחביב הקהל בפסטיבל דוקאביב ה-21, שתיעד את רון בן ה-10, ילד עם צרכים מיוחדים, ואת אחיו התאום ינאי.
שבע שנים חלפו, ורון בן ה-17 ניצב כעת בפני החלטה גורלית: לצאת למכינה לבוגרים עם צרכים מיוחדים או להישאר בבית, בעוד ינאי נערך לשירות קרבי.

בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר.

 

*למה אתם מרגישים, לפעמים לאורך שנים, שתקרת הזכוכית של שמחת-החיים שלכם מוגבלת?
* מה עושים עם הענן הזה שמעיב על כולנו בשנה וחצי החולפות, גם אם קודם היינו אנשים שמחים?
* למה תהליכים קצרי טווח שניסיתם לא הועילו מספיק, ומה עשוי להועיל יותר?

אם גם אתם סובלים מתקרת זכוכית נמוכה מדי של שמחת-חיים ושביעות-רצון; אם גם אתם מרגישים לא פעם שהחיים הם במקום אחר, ושהבחירות שעשיתם לא היו מדויקות; אם גם אתם סובלים מעת לעת מהתקפי אשמה, חרטה, קנאה, פחדים וחרדות; ואם גם לכם השנה וחצי האחרונות עשו חושך בעיניים, בנשמה ובלב – לרענן שקד יש כמה תובנות שיעזרו באמת, בפועל, מניסיונו האישי בעשור האחרון.

ההרצאה המבוססת על רב-המכר "אושר לאנשים לא מאושרים" מדגימה – דרך חייו הפרטיים של רענן ופירוט הכלים שפיתח לעצמו – איך כולנו יכולים להתחיל להיות קצת שבעי רצון יותר בחיינו כפי שהם, ולחשוב עליהם בכמה דרכים נוספות.

איפה אנחנו מרגישות ביטחון? מה מפחיד אותנו? מה מרגיע אותנו? איזה זיכרון אישי ולאומי אנחנו מייצרות בימים אלה?
מתוך המילים – תצמח הטובה. הכתיבה היא שער לעיבוד, להבנה, לריפוי.
שלושה מפגשי כתיבה מעמיקים עם הסופרת עטורת הפרסים, תושבת טבעון, איריס אליה כהן.

המפגשים יתקיימו פעם בשבוע בימי שישי, בשעות 10:00-11:30
הסדנה תחל ב-18.7.25
המפגשים הבאים: 25.7, 1.8

בימוי: ליבי קסל

נערה מ"בית טוב" מתחילה לצאת עם בחור מעט מבוגר ממנה. תוך זמן קצר היא מתחילה להישמט מכל המסגרות והקשרים שהיו לה ונבלעת לעולם סגור שבו יש רק שני אנשים וכלבים גדולים הקשורים מחוץ לדלת הכניסה. מבלי לחטוף מכה אחת מבן זוגה היא מתחילה לפחד שאם תעזוב יקרה לה הנורא מכל. "אני יצאתי בשש" מגולל את סיפורה האישי של ליבי, במאית הסרט, בתוך טיימליין בן שמונה שלבים שנוסח אחרי מחקר של מאות מקרי רצח של נשים ע"י בני זוגן. הסרט מורכב מראיונות עם האנשים שהיו הקרובים ביותר להתרחשויות ודרכם משתקפת המציאות כפי שהסביבה עדה לה, לצד קשרים דומים.
בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר.

 

קול קורא בנושא ״בין כורסה למגירה״
כאשר הריהוט הביתי מקבל קול, נשמה וסיפור.

ערב הקראת השירה יתקיים ביום חמישי, 26.6.25, בשעה 18:00

נא לשלוח עד 3 שירים מנוקדים בקובץ word ולצרף טלפון, ומספר מילים על המשורר/ת

יש לשלוח עד ה-20.7
לכתובת: [email protected]

בימוי: ליבי קסל

נערה מ"בית טוב" מתחילה לצאת עם בחור מעט מבוגר ממנה. תוך זמן קצר היא מתחילה להישמט מכל המסגרות והקשרים שהיו לה ונבלעת לעולם סגור שבו יש רק שני אנשים וכלבים גדולים הקשורים מחוץ לדלת הכניסה. מבלי לחטוף מכה אחת מבן זוגה היא מתחילה לפחד שאם תעזוב יקרה לה הנורא מכל. "אני יצאתי בשש" מגולל את סיפורה האישי של ליבי, במאית הסרט, בתוך טיימליין בן שמונה שלבים שנוסח אחרי מחקר של מאות מקרי רצח של נשים ע"י בני זוגן. הסרט מורכב מראיונות עם האנשים שהיו הקרובים ביותר להתרחשויות ודרכם משתקפת המציאות כפי שהסביבה עדה לה, לצד קשרים דומים.
בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר.

 

לכתוב פנטזיה – מפגש לנוער עם סופרי מד"ב ופנטזיה והקרנת הסרט ״הסיפור שאינו נגמר״

17:00 – סדרת הרצאות קצרות – 10 דקות כל אחת:
1. ״איך נכנסים לתוך סיפור" – עדי איצקוביץ'
סודות של סופרים שגורמים לקוראים להרגיש כאילו הם ממש שם בתוך העלילה.
2. "מסע הגיבור בסיפור פנטזיה" – אורי נוימן
בואו לגלות כיצד בנוי מסע הגיבור בספר הפנטזיה האהוב עליכם
3. "אם יוצאים מגיעים למקומות מופלאים" – אורי מאיר
מייד בתחילת הספר 'בני החורין הקטנים' מאת טרי פראצ'ט נתקלת טיפאני אייקינג בבעייה. מה לעשות עם הרוש הירוק. מה אתם הייתם עושים
4. "הסיפור שאינו נגמר" – דניאל רימון
גלו כיצד סיפור המסע בנוי, מהם המאפיינים המופיעים בסיפורי מסע, והאם הוא מסע פיזי או גם פנימי. הרצאה שחוקרת את המבנה הקלאסי של סיפורי המסע.

18:00 – הקרנת הסרט ״הסיפור שאינו נגמר״

ערב הקראת שירה פתוח לקהל הרחב – נפגש להאזין, להרגיש ולתת למילים לגעת.

בחלק האחרון תינתן אפשרות להקראת שירים ללא רישום מראש.

עולם בתנועה – מסעות קולנועיים אודות תרבות והיסטוריה

טכנולוגיה איננה ניטרלית – והפחד ממנה מעיד על כך. היחס הרגשי לבינה מלאכותית הוא סימפטום של תודעה ציבורית המזהה שינוי עמוק בסדרי הכוח והידע.
Ai מעצב מחדש את המציאות החברתית, התרבותית והפוליטית שלנו. מה אמיתי ומה לא? על מה ניתן לסמוך? האם לסמוך על הפחד מטכנולוגיה חדשה? מפייק ניוז ועד להיכרויות, מהשיר הבא שיוטיוב בוחר לנגן, לפיענוח בדיקות רפואיות- במפגש החווייתי נכיר כמה מהכלים המרכזיים שמשנים כבר עכשיו את עתיד האנושות ונחשוף מגמות ונתונים, אודות שימוש בבינה מלאכותית.
הבינה המלאכותית כבר כאן – אבל היא לא תמיד נראית כמו רובוט. לפעמים היא פשוט הסיבה שאתה רואה את הפוסט הזה.

בימוי: פאולו סורנטינו

הבחירה הרשמית – פסטיבל קאן
בנערותה ואז בבגרותה, על רקע חופי הים של קאפרי וברחבי אירופה, פרתנופהלם היו נשואות לפרתנופה היפהפיה שנקראה על שמה של הדמות המיתולוגית שהעניקה לאזור את שמו, והיתה ידועה ביופיה הפראי ובעוצמתה הבלתי מתפשרת. נדמה שפרתנופה נועדה לגדולות, ואכן, היא כובשת את כל הסובבים אותה עם קסם שאי אפשר לעמוד בפניו ועם נוכחות מסחררת ומרתקת, כשבליבה תהייה מתמשכת – מי היא באמת? בנערותה ואז בבגרותה, על רקע חופי הים של קאפרי וברחבי אירופה, פרתנופה תמצא את דרכה בעולם.

בימוי: אדווה אופיר

נחיל דבורים שמצא סבא ישי בשנת 1959 החל את מסורת הדבוראות של משפחת אופיר. כאשר הוא מתאשפז, מתחילה אדוה, נכדתו, לתעד את העיסוק המשפחתי.
למעלה מעשור היא מתבוננת ותוהה על הקשר העמוק של המשפחה לדבורים, לטבע וזה לזה. דרך עונות השנה היא חווה איתם את אי הוודאות, הציפייה, ההזדקנות, המוות וההתחדשות.
זהו שיר אהבה אינטימי לאדמה, לחקלאות ולטבע הארץ ישראלי המועברים דרך סיפורה של משפחת דבוראים אחת.

בתום ההקרנה יתקיים שיח עם הבמאית.

בימוי: ברנהארד וגנר

מתיאס (אלברט שוך, "במערב אין כל חדש") טוב מאוד במה שהוא עושה. את רוצה "חבר תרבותי" שיקסים את החברות שלך? אתה צריך "בן מושלם" שירשים את השותפים שלך לעסקים? שילווה אתכם לקונצרט? מישהו מנומס, מתחשב, שיודע להקשיב וגם נראה טוב? מה שזה לא יהיה, אתם מוזמנים לשכור את מתיאס! הוא כה טוב בלהעמיד פנים שהוא מישהו אחר, שנראה שהוא לא לגמרי יודע איך להיות הוא עצמו…

בימוי: ג'יימס מנגולד

הסרט מתמקד בהגעתו של בוב דילן לניו יורק. השנה היא 1961 ומול סצנת מוזיקה סוערת ומתפתחת, נער מסתורי בן 19 ממינסוטה מגיע עם גיטרה וכישרון מהפכני. עלייתו המטאורית תשנה את פני המוזיקה האמריקאית.

אמת היא דבר חשוב, אבל בעולם הפוסט-אמת, צריך להכיר בחשיבותו הרבה של השקר.
הרצאה על ההיסטוריה של השקר: סיפורם של כמה מהשקרים המבריקים, החצופים או המדהימים ביותר בהיסטוריה. על האנשים הדגולים והחשובים שמעולם לא היו קיימים, שקרים במפות שלכם ומתיחות ששינו את ההיסטוריה.

בימוי: עומר שמיר

אמן הרחוב הישראלי אדם יקותיאלי שמר על האנונימיות שלו וחתום על עבודותיו בשם הבדוי Know Hope. הוא החל לצייר דמויות שזכו במהירות לתשומת לב והעניקו לו את התואר "בנקסי הישראלי".
אך כאשר הוא חווה התפרצות של דלקת מפרקים אוטואימונית, הוא נאלץ לחשוב מחדש על יצירות האמנות שלו לאור מוגבלותו הפיזית החדשה.
הסרט מתעד רגעים שבהם דרמה אנושית אישית מחוללת אמנות ופעולה פוליטית. האנונימיות של אמן הרחוב מוחלפת באינטראקציות חברתיות אינטנסיביות ואינטימיות.


בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר עם האמן אדם יקותיאלי.

 

בימוי: אלה ארמוני

בגיל 30, אלה מקבלת מזוודה מסתורית עם קלטות ביתיות משנות ה-90, שנשמרו בסוד עד היום, מתוך חייה של אמה, הזמרת דפנה ארמוני. זה קורה בזמן שאלה מסייעת לאמה לארוז ולעבור דירה – עוד מעבר מתוך שרשרת מעברים שנכפו עליה בשל מציאות כלכלית מורכבת.
באמצעות קלטות הווידאו מהעבר, אלה מגלה שמאחורי הדמות האייקונית של אמה מסתתר סיפור אישי וכואב. לראשונה, היא גם נחשפת לזהותו של אביה – דמות מסתורית שסביבה ריחפו שמועות לאורך כל חייה.
דיוקן משפחתי על שתי נשים שמתמזגות לאחת: האם שהייתה אגדה, והבת, יוצרת הסרט.
הסרט כולל קטעי ארכיון נדירים, שירים, קלטות ביתיות ושיחות מוקלטות.

בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר עם אלה ארמוני.

היה היה לפני שנים רבות ארמון גדול ומפואר מאין כמוהו.

ובארמון – גר המלך העשיר ביותר בעולם. מלך סין.

אבל המלך היה עצוב.

ואיש לא הצליח לשמח את ליבו.

אגדה נושנה שלא נס ליחה,
על מלך גדול וזמיר קטן ששירתו מחוללת פלאים.

מאגדות הנס כרסיטאן אנדרסן

לגילאי 4-8

בימוי: סנדי דובובסקי

הסרט, שצולם לאורך 21 שנה, עוקב אחר מסעו האישי של הרב עמיחי לאו־לביא, נצר לשושלת בת 38 דורות של רבנים אורתודוקסים, בהם אחד שכיהן כרב הראשי לישראל. לאו־לביא נקרע בין קבלת ייעודו למרידה בו, ובינתיים מתחיל להופיע כמלכת דראג, מביא לעולם ילד ומייסד קהילת פופ אפ נסיונית בניהול אמנים – מסגרת שפתוחה לכולם, ובה אמונה דתית היא בגדר רשות. "מלכה של שבת" מתלווה לניסיון המתמשך שלו לדמיין מחדש את הדת והפולחן בצורה יצירתית ורדיקלית, להתריס כנגד הפטריארכיה והדעות הקדומות, לתמוך באהבה בין־דתית ולקדם את השלום. הסרט בוחן את משמעותה של הישרדות יהודית במאה ה-21, מאה כה קשה שמתאפיינת בשינויים תדירים.

הקרנה בשיתוף עם גאווה בקרית טבעון.

בתום ההקרנה יתקיים שיח עם גיבור הסרט, עמיחי לאו-לביא.

נצא יחד למסע בין יצירותיהם של שניים מהאבות המייסדים של האמנות הישראלית – אורי ריזמן ויחיאל שמי בקיבוץ כברי.
נבקר בבית אוסף קופפרמן בלוחמי הגטאות, בתערוכה "נופי הזמן המצטבר", שאצרה טלי תמיר. ונסיים בביקור בסטודיו של אמן חוט הברזל קובי סיבוני.

בימוי: פאיאל קפאדיה

זוכה פרס ה"גרנד פרי" בפסטיבל קאן 2024

אנו ופראבה הן שתי אחיות שעובדות בבית חולים במומבאי, וגם גרות יחד. השגרה היומית של של פראבה מופרת כשהיא מקבלת בדואר מתנה מבעלה המרוחק שגר בגרמניה, בעוד שאנו, הצעירה ממנה, מנסה ללא הצלחה למצוא מקום בעיר הצפופה שבו היא ובן זוגה יוכלו להיות יחד בחופשיות. כשהשתיים יצאו יחד לטיול בעיירת חוף, הן ימצאו, סוף סוף, מקום שבו הן יוכלו להיות עצמן.

"כל מה שאנחנו מדמיינים כאור" הוקרן לראשונה בפסטיבל קאן, והוכתר מיד על ידי כל הנוכחים כיצירה מיוחדת ומרגשת שעוד ידברו עליה רבות. ואכן, הסרט המשיך וזכה בפרס הגרנד פרי היוקרתי, וגרף ביקורות נלהבות מכל מי שצפה בו – בזכות העשייה הקולנועית הרגישה והמרגשת, הויזואליה הפיוטית, והסיפור הנוגע ללב על שתי נשים פשוטות שמחפשות להגשים, לראשונה בחייהן, את משאלות ליבן.

בימוי: שי פוגלמן

פורטרט ביוגרפי ופסיכולוגי של ד"ר אדווין קצן-אלנבוגן, אדם בעל יכולות יוצאות דופן, אך מעט מאוד מצפון: רופא מבריק ומחלוצי המחקר הפסיכיאטרי, מרגל מסתורי, נוכל חמקמק ומהפנט ידוע לשמצה שהפך ליהודי היחיד בהיסטוריה שהורשע בפשעי מלחמה נאציים.
הסרט מגולל את מסלול חייו מעיירה קטנה בגליציה דרך קריירה מזהירה כחוקר ופסיכיאטר פורץ דרך בארה"ב, עלילותיו כמאהב, מהפנט ומרגל בין שתי מלחמות העולם ועד למעשיו במחנה הריכוז בוכנוואלד והנסיבות שהובילו אותו להרשעה בפשעי מלחמה נאצים.
סיפורו של קצן-אלנבוגן הוא משל לאופן בו אנשים מסתגלים לאפלה מוסרית ולדרך שהם מוצאים כדי לפרוח וללבלב בתקופות החשוכות ביותר.

~הקרנה בלבד~

בימוי: תומר הימן

26 שנה אחרי שמסעדת אורנה ואלה נפתחה ברחוב שינקין והפכה למוסד קולינרי תל אביבי מצליח, מחליטות אורנה אגמון ואלה שיין לסגור את מפעל חייהן המשותף.
בשבוע האחרון לפעילות המקום מתלווה אליהן הבמאי תומר הימן, שעבד בשנים הראשונות של המסעדה. הדינמיקה האינטנסיבית המלווה את הימים האחרונים והפרידה מקהל הלקוחות, המתכונים והעובדים, מייצרת שיחות אינטימיות וחד-פעמיות. מערכת היחסים המורכבת בין שתי הנשים נחשפת במנעד רגשות עזים של אהבה, תלות רגשית, רצונות אחרים ופחדים. הסרט מעז לשאול שאלות על מימוש עצמי, מחיר החופש וגעגוע לתקופה שלא תחזור.
בתום ההקרנה יתקיים שיח בהשתתפות תומר הימן ואלה שיין.

תפקחו את העיניים, תסתכלו סביב!
אנחנו מזמינים אתכם לסיור מודרך בתערוכת מבט, בהנחיית אורית עריף – אוצרת התערוכה, מאיירת וקומיקסאית ומנחת סדנאות קומיקס ישראלית, אשר תיתן הצצה אל מאחורי הקלעים ותספר על שיקולי האוֹצְרוּת, וכיצד אוצרים תערוכה מסוג זה.

מה מסתתר באיור? למה התכוון היוצר? בואו לראות וגם ולשמוע על זוויות מבט שונות ועל הקשרים פילוסופיים ותרבותיים. אל תפספסו, זה הולך להיות מרתק – ההנאה מובטחת!

 

הפזמונאית והמשוררת רחל שפירא מציינת החודש את יום הולדתה ה- 80 לכבוד המאורע נארח אותה ואת מיטב שיריה.

על הפסנתר – גלעד שפירא
שירה – מיקה עינב.

בימוי: אבי וייסבלאי

100 שנים אחרי שנוצר ריקוד ההורה המקומי, הסרט חוזר בזמן אל החלום הגדול מאז ועד היום. זו אגדה, המספרת על התגבשות תנועת ריקודי העם דרך סיפוריהם של גיבורי עולם המחול, המשתלבים בחלום שאסף סגנונות, סטייל ותנועות שונות לבניית תרבות ולאיחוד מזרח ומערב דרך מעגלי הריקודים. אבל האם ריקודי העם ישרדו את המאבק על המציאות והעתיד, או שאולי הם רק מזכרת מהעבר?
בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר עם הבמאי.

 

בימוי: מאורה דלפרו

פסטיבל ונציה 2024 – זוכה פרס חבר השופטים
הנציג הרשמי של איטליה לטקס פרסי האוסקר 2025

זוכה שלושה פרסים בפסטיבל ונציה כולל פרס חבר השופטים, סרטה החדש של מאורה דלפרו הוא יצירה מרהיבה ביופייה, המסופרת בארבעה פרקים – על רקע עונות השנה – ואחד הסרטים המדוברים של השנה. הסרט לוקח אותנו לכפר מבודד בהרי האלפים, בשלהי מלחמת העולם השנייה, ומגיש דרמה תקופתית עשירה, מרהיבה, מלאת לב ורגש ורבת עוצמה.

גיבורי העל שולטים בקולנוע כיום, וכבר התרגלנו שהם יכולים לככב בסרטים איכותיים בהחלט, אבל ישנם גם כאלה שפחות הצליחו.
מסע לאורך ההיסטוריה של גיבורי העל, בקומיקס ובקולנוע, בחיפוש אחר הגיבורים המביכים, המטופשים והמגוחכים ביותר שאי פעם ניסו ברצינות להציל את העולם.

מחלקת חינוך בשיתוף עם הספריה שמחים להזמין: איך לתווך קריאה על אהבה, תשוקה ומיניות לנערות ונערים – בלי פחד ובלי בושה.

מה מושך בני ובנות נוער לז’אנרים האלה? מה ההבדל בין ספרות אירוטית לפורנו?
ואיך נוכל, כהורים, להישאר חלק מהשיח – בלי להיבהל, בלי לשפוט, ועם כלים פרקטיים לתקשורת פתוחה ומכבדת על גוף, מיניות ודמיון.

מרצה: שירלי קורסיה, מידע אמין על מין

בימוי: אורי לוי

רון, ילד מלא תבונה וקסם, סובל משיתוק מוחין שמגביל את התנועה שלו יותר ויותר. וכאילו לא די בכך, רון גדל לצד שני אחים בריאים, אחד מהם הוא אחיו התאום הזהה שמסוגל לרוץ ולשחק כדורגל. הוריו האוהבים עושים מאמצים כבירים לדאוג לצרכיו, לשמור על הלכידות המשפחתית, לגדל שלושה ילדים שמחים בחלקם, למרות הפערים הבלתי נסבלים ביניהם. הסרט מלווה את ההתמודדות היומיומית של רון ומשפחתו עם המחלה ואת הנסיעה של רון עם הוריו לארצות הברית, שם הוא עובר ניתוח מורכב שימנע הידרדרות במצבו. בכל אלה נחשפים הגישות השונות לחיים והמתחים הבלתי נמנעים שמלווים הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, וכן תעצומות הנפש שאנשים מגייסים בהתמודדות עם גורלם.

 

בימוי: אורי לוי

סרט ההמשך ל”היה היה ילד“ (2019) זוכה פרסי השופטים וחביב הקהל בפסטיבל דוקאביב ה-21, שתיעד את רון בן ה-10, ילד עם צרכים מיוחדים, ואת אחיו התאום ינאי.
שבע שנים חלפו, ורון בן ה-17 ניצב כעת בפני החלטה גורלית: לצאת למכינה לבוגרים עם צרכים מיוחדים או להישאר בבית, בעוד ינאי נערך לשירות קרבי.

בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר.

 

*למה אתם מרגישים, לפעמים לאורך שנים, שתקרת הזכוכית של שמחת-החיים שלכם מוגבלת?
* מה עושים עם הענן הזה שמעיב על כולנו בשנה וחצי החולפות, גם אם קודם היינו אנשים שמחים?
* למה תהליכים קצרי טווח שניסיתם לא הועילו מספיק, ומה עשוי להועיל יותר?

אם גם אתם סובלים מתקרת זכוכית נמוכה מדי של שמחת-חיים ושביעות-רצון; אם גם אתם מרגישים לא פעם שהחיים הם במקום אחר, ושהבחירות שעשיתם לא היו מדויקות; אם גם אתם סובלים מעת לעת מהתקפי אשמה, חרטה, קנאה, פחדים וחרדות; ואם גם לכם השנה וחצי האחרונות עשו חושך בעיניים, בנשמה ובלב – לרענן שקד יש כמה תובנות שיעזרו באמת, בפועל, מניסיונו האישי בעשור האחרון.

ההרצאה המבוססת על רב-המכר "אושר לאנשים לא מאושרים" מדגימה – דרך חייו הפרטיים של רענן ופירוט הכלים שפיתח לעצמו – איך כולנו יכולים להתחיל להיות קצת שבעי רצון יותר בחיינו כפי שהם, ולחשוב עליהם בכמה דרכים נוספות.

איפה אנחנו מרגישות ביטחון? מה מפחיד אותנו? מה מרגיע אותנו? איזה זיכרון אישי ולאומי אנחנו מייצרות בימים אלה?
מתוך המילים – תצמח הטובה. הכתיבה היא שער לעיבוד, להבנה, לריפוי.
שלושה מפגשי כתיבה מעמיקים עם הסופרת עטורת הפרסים, תושבת טבעון, איריס אליה כהן.

המפגשים יתקיימו פעם בשבוע בימי שישי, בשעות 10:00-11:30
הסדנה תחל ב-18.7.25
המפגשים הבאים: 25.7, 1.8

בימוי: ליבי קסל

נערה מ"בית טוב" מתחילה לצאת עם בחור מעט מבוגר ממנה. תוך זמן קצר היא מתחילה להישמט מכל המסגרות והקשרים שהיו לה ונבלעת לעולם סגור שבו יש רק שני אנשים וכלבים גדולים הקשורים מחוץ לדלת הכניסה. מבלי לחטוף מכה אחת מבן זוגה היא מתחילה לפחד שאם תעזוב יקרה לה הנורא מכל. "אני יצאתי בשש" מגולל את סיפורה האישי של ליבי, במאית הסרט, בתוך טיימליין בן שמונה שלבים שנוסח אחרי מחקר של מאות מקרי רצח של נשים ע"י בני זוגן. הסרט מורכב מראיונות עם האנשים שהיו הקרובים ביותר להתרחשויות ודרכם משתקפת המציאות כפי שהסביבה עדה לה, לצד קשרים דומים.
בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר.

 

קול קורא בנושא ״בין כורסה למגירה״
כאשר הריהוט הביתי מקבל קול, נשמה וסיפור.

ערב הקראת השירה יתקיים ביום חמישי, 26.6.25, בשעה 18:00

נא לשלוח עד 3 שירים מנוקדים בקובץ word ולצרף טלפון, ומספר מילים על המשורר/ת

יש לשלוח עד ה-20.7
לכתובת: [email protected]

בימוי: ליבי קסל

נערה מ"בית טוב" מתחילה לצאת עם בחור מעט מבוגר ממנה. תוך זמן קצר היא מתחילה להישמט מכל המסגרות והקשרים שהיו לה ונבלעת לעולם סגור שבו יש רק שני אנשים וכלבים גדולים הקשורים מחוץ לדלת הכניסה. מבלי לחטוף מכה אחת מבן זוגה היא מתחילה לפחד שאם תעזוב יקרה לה הנורא מכל. "אני יצאתי בשש" מגולל את סיפורה האישי של ליבי, במאית הסרט, בתוך טיימליין בן שמונה שלבים שנוסח אחרי מחקר של מאות מקרי רצח של נשים ע"י בני זוגן. הסרט מורכב מראיונות עם האנשים שהיו הקרובים ביותר להתרחשויות ודרכם משתקפת המציאות כפי שהסביבה עדה לה, לצד קשרים דומים.
בתום ההקרנה יתקיים שיח יוצר.

 

לכתוב פנטזיה – מפגש לנוער עם סופרי מד"ב ופנטזיה והקרנת הסרט ״הסיפור שאינו נגמר״

17:00 – סדרת הרצאות קצרות – 10 דקות כל אחת:
1. ״איך נכנסים לתוך סיפור" – עדי איצקוביץ'
סודות של סופרים שגורמים לקוראים להרגיש כאילו הם ממש שם בתוך העלילה.
2. "מסע הגיבור בסיפור פנטזיה" – אורי נוימן
בואו לגלות כיצד בנוי מסע הגיבור בספר הפנטזיה האהוב עליכם
3. "אם יוצאים מגיעים למקומות מופלאים" – אורי מאיר
מייד בתחילת הספר 'בני החורין הקטנים' מאת טרי פראצ'ט נתקלת טיפאני אייקינג בבעייה. מה לעשות עם הרוש הירוק. מה אתם הייתם עושים
4. "הסיפור שאינו נגמר" – דניאל רימון
גלו כיצד סיפור המסע בנוי, מהם המאפיינים המופיעים בסיפורי מסע, והאם הוא מסע פיזי או גם פנימי. הרצאה שחוקרת את המבנה הקלאסי של סיפורי המסע.

18:00 – הקרנת הסרט ״הסיפור שאינו נגמר״

ערב הקראת שירה פתוח לקהל הרחב – נפגש להאזין, להרגיש ולתת למילים לגעת.

בחלק האחרון תינתן אפשרות להקראת שירים ללא רישום מראש.

עולם בתנועה – מסעות קולנועיים אודות תרבות והיסטוריה

טכנולוגיה איננה ניטרלית – והפחד ממנה מעיד על כך. היחס הרגשי לבינה מלאכותית הוא סימפטום של תודעה ציבורית המזהה שינוי עמוק בסדרי הכוח והידע.
Ai מעצב מחדש את המציאות החברתית, התרבותית והפוליטית שלנו. מה אמיתי ומה לא? על מה ניתן לסמוך? האם לסמוך על הפחד מטכנולוגיה חדשה? מפייק ניוז ועד להיכרויות, מהשיר הבא שיוטיוב בוחר לנגן, לפיענוח בדיקות רפואיות- במפגש החווייתי נכיר כמה מהכלים המרכזיים שמשנים כבר עכשיו את עתיד האנושות ונחשוף מגמות ונתונים, אודות שימוש בבינה מלאכותית.
הבינה המלאכותית כבר כאן – אבל היא לא תמיד נראית כמו רובוט. לפעמים היא פשוט הסיבה שאתה רואה את הפוסט הזה.

בימוי: פאולו סורנטינו

הבחירה הרשמית – פסטיבל קאן
בנערותה ואז בבגרותה, על רקע חופי הים של קאפרי וברחבי אירופה, פרתנופהלם היו נשואות לפרתנופה היפהפיה שנקראה על שמה של הדמות המיתולוגית שהעניקה לאזור את שמו, והיתה ידועה ביופיה הפראי ובעוצמתה הבלתי מתפשרת. נדמה שפרתנופה נועדה לגדולות, ואכן, היא כובשת את כל הסובבים אותה עם קסם שאי אפשר לעמוד בפניו ועם נוכחות מסחררת ומרתקת, כשבליבה תהייה מתמשכת – מי היא באמת? בנערותה ואז בבגרותה, על רקע חופי הים של קאפרי וברחבי אירופה, פרתנופה תמצא את דרכה בעולם.

בימוי: אדווה אופיר

נחיל דבורים שמצא סבא ישי בשנת 1959 החל את מסורת הדבוראות של משפחת אופיר. כאשר הוא מתאשפז, מתחילה אדוה, נכדתו, לתעד את העיסוק המשפחתי.
למעלה מעשור היא מתבוננת ותוהה על הקשר העמוק של המשפחה לדבורים, לטבע וזה לזה. דרך עונות השנה היא חווה איתם את אי הוודאות, הציפייה, ההזדקנות, המוות וההתחדשות.
זהו שיר אהבה אינטימי לאדמה, לחקלאות ולטבע הארץ ישראלי המועברים דרך סיפורה של משפחת דבוראים אחת.

בתום ההקרנה יתקיים שיח עם הבמאית.

בימוי: ברנהארד וגנר

מתיאס (אלברט שוך, "במערב אין כל חדש") טוב מאוד במה שהוא עושה. את רוצה "חבר תרבותי" שיקסים את החברות שלך? אתה צריך "בן מושלם" שירשים את השותפים שלך לעסקים? שילווה אתכם לקונצרט? מישהו מנומס, מתחשב, שיודע להקשיב וגם נראה טוב? מה שזה לא יהיה, אתם מוזמנים לשכור את מתיאס! הוא כה טוב בלהעמיד פנים שהוא מישהו אחר, שנראה שהוא לא לגמרי יודע איך להיות הוא עצמו…

בימוי: ג'יימס מנגולד

הסרט מתמקד בהגעתו של בוב דילן לניו יורק. השנה היא 1961 ומול סצנת מוזיקה סוערת ומתפתחת, נער מסתורי בן 19 ממינסוטה מגיע עם גיטרה וכישרון מהפכני. עלייתו המטאורית תשנה את פני המוזיקה האמריקאית.

אמת היא דבר חשוב, אבל בעולם הפוסט-אמת, צריך להכיר בחשיבותו הרבה של השקר.
הרצאה על ההיסטוריה של השקר: סיפורם של כמה מהשקרים המבריקים, החצופים או המדהימים ביותר בהיסטוריה. על האנשים הדגולים והחשובים שמעולם לא היו קיימים, שקרים במפות שלכם ומתיחות ששינו את ההיסטוריה.
דילוג לתוכן